Print Friendly and PDF

Ons Forum

Een dagje pure vakantie, een dansje plaatsen met de massa om in de juiste sfeer te komen, het uitwisselen van vakantietips, kennismaken met alle mooie plekjes die Vlaanderen te bieden heeft... Ook dit jaar spatte het enthousiasme er bij de Forumbezoekers van af. Ruim 450 mensen genoten van elkaars gezelschap en wisselden mooie vakantieverhalen en -tips uit.

Het Forum Vakantieparticipatie is een jaarlijks evenement waar toeristische partners, sociale lidorganisaties van Steunpunt Vakantieparticipatie en vakantiegangers elkaar ontmoeten en ideeën en inspiratie uitwisselen.

Parels in het aanbod

Na een lekker tasje koffie namen alle bezoekers plaats aan ronde tafels waar vertellers uit de toeristische sector meer vertelden over hun mooie aanbod. Pareltjes uit Limburg, tips rond mobiliteit, het winteraanbod en meer thema's werden helemaal uitgespit. Omdat een gesprek in twee richtingen werkt, leerden de vertellers ook meer over de bezorgdheden en interesses van de vakantiegangers en de lidorganisaties.

111.341

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois bracht nog meer goed nieuws. In 2013 mochten maar liefst 111.341 mensen op daguitstap of vakantie gaan dankzij de 516 toeristische partners die flinke kortingen aanbieden. “Vakantie is een recht voor iedereen”, vindt Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. “Daarom is het positief dat het netwerk rond Steunpunt Vakantieparticipatie jaar na jaar aangroeit zodat meer mensen met een laag inkomen de positieve effecten van een daguitstap of vakantie kunnen beleven. Ik ben tevreden dat het netwerk vakantieparticipatie dit jaar de kaap van 500 toeristische ondernemers heeft gerond. Het toont aan dat maatschappelijk verantwoord ondernemen ingang vindt. “ Het volledige persbericht vind je hier.

Dans je vakantie!

Dit jaar presenteerde Vakantieparticipatie ook het onderzoek 'Ontwikkeling in de facilitering van toerisme voor mensen in armoede'... Al dansend. Leuvense buurtbewoners van vzw 't Lampeke drukten hun gevoel bij vakantie uit in muziek en dans in het filmpje 'Dans je vakantie' en trokken alle 450 genodigden op het Forum mee om samen de spieren los te gooien.  Het Dans je vakantiekrantje vind je hier.

Uit de vele gesprekken die het team van Steunpunt Vakantieparticipatie had tijdens middag bleek dat veel mensen met bruikbare tips het namiddagprogramma mochten aanvatten. Als activiteit in de namiddag konden de genodigden zich vermaken met begeleide wandelingen door Leuven en culinaire workshops.

  

   

 

 Copyright © 2013 Steunpunt Vakantieparticipatie - Disclaimer - Toerisme Vlaanderen - Toegankelijk Reizen