Print Friendly and PDF

Rap op stap

Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Vele mensen zijn niet aangesloten bij een sociale lidorganisatie. De stap zetten naar een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!

De professionele of vrijwillige medewerkers van een Rap op Stapkantoor helpen iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Er kunnen in dit kantoor zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden. Bovendien helpen de medewerkers je ook met praktische zaken zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Na het grote succes van het eerste Rap op Stapkantoor in Limburg, zijn er ondertussen ook in de rest van Vlaanderen kantoren geopend. Wil je graag weten waar deze kantoren zich bevinden dan kan je hier de kaart van Vlaanderen bekijken.

Het Rap op Stapconcept is ontstaan vanuit Horizont vzw, een Limburgse vereniging die vakanties of andere vrijetijdsbesteding op maat voorziet voor mensen met een beperkt budget. Na het grote succes van het eerste Rap op Stapkantoor in Limburg, zijn er ondertussen ook in de rest van Vlaanderen kantoren geopend: Oostende, Sint-Niklaas, Lokeren, Wommelgem, …. Tot op heden telt ons netwerk bijna 20 kantoren. In het najaar 2014 zullen er ook kantoren open gaan in Brussel, Kapelle-op-den-Bos en Glabbeek.

 

 

Stéphanie Thybaert (CKG Kapoentje vzw) werd gemandateerd om het Rap op Stapnetwerk in Vlaanderen en Brussel uit te rollen. Deze coach helpt nieuwe Rap op Stapkantoren met de opstart van A tot Z en biedt ondersteuning op allerhande vlakken.

 
Steunpunt Vakantieparticipatie doet een warme oproep naar alle lidorganisaties om zelf een Rap op Stapkantoor in te richten. Voor meer info kan je terecht bij carine.geboers@toerismevlaanderen.be
home rap op stap


Copyright © 2013 Steunpunt Vakantieparticipatie - Disclaimer - Toerisme Vlaanderen - Toegankelijk Reizen