Print Friendly and PDF

WO I

Bayernwald

 
Bayernwald
Bayernwald in Heuvelland is een site uit WOI die op een hoogte van 40m boven de zeespiegel ligt en hierdoor militair en strategisch belangrijk was. Franse en Beierse soldaten leverden in november 1914 een verbeten strijd om deze plaats. De Duitsers wonnen het gevecht en noemden de plek Bayernwald. Van 1914 tot de zomer van 1917 bouwden zij de site uit tot een oninneembare vesting.

In Bayernwald zie je bunkers alsook luisterschachten, waarmee de Duitse militairen de ondergrondse werkzaamheden van de Britten probeerden te volgen. Je kunt er zelf in de gereconstrueerde loopgraven rondwandelen.

 

IJzertoren

 
IJzertoren
In de ijzertoren te Diksmuide kan de bezoeker ervaren hoe het dagelijks leven voor de soldaat aan en achter het front verliep. Het zijn niet zozeer de militair-historische feiten maar veeleer 'de mens in de grote oorlog' die centraal staat. Hoe leefde hij? Hoe reageerde hij in tijden van oorlog? Ondervind er zelf wat de IJzerboodschap ‘nooit meer oorlog!’ betekent.

 

 

 

In Flanders Fields Museum

 
In Flanders Fields Museum
Dit museum over WOI in Ieper is recent volledig vernieuwd. In de nieuwe opstelling wordt nog meer ingegaan op de persoonlijke verhalen van gewone mensen tijdens de oorlog. De link tussen het landschap en de Eerste Wereldoorlog in (West-)Vlaanderen wordt hier nog duidelijker. Bovendien kunnen de bezoekers voortaan ook de toren van het Belfort beklimmen en genieten van een uniek uitzicht op een ooit zo geteisterde streek.

 

 

 

Memorial Museum Passchendaele 1917

 
Memorial Museum Passchendaele 1917
Dit museum houdt de herinnering levendig aan de Slag van Passchendaele, waar in honderd dagen tijd een half miljoen slachtoffers viel. Het museum bevat een overzichtsverdieping over de militaire gebeurtenissen in de regio en een unieke ondergrondse dug-out experience. In juli 2013 opende een netwerk van loopgraven in openlucht en een herinneringsgalerij. Daarmee is het museumparcours uitgebreid tot 400m, waarlangs meer dan 5.000 collectiestukken te zien zijn.

 

 

 

Hooge Crater museum

 
Hooge Crater museum
Op de plaats waar één van de hevigste slagvelden van Ieper uitgevochten werd en recht tegenover de 'Hooge Crater Cemetery' is een uniek WO1-museum gevestigd in een gerestaureerde kerk in Ieper. De reconstructies van oorlogstaferelen, de uitgebreide collectie wapens, de uitrustingen en unieke foto's maken van dit museum een echte aanrader!

Bovendien is er ieder jaar ook een tijdelijke tentoonstelling. De filmzaal biedt je een uniek zicht op de slagvelden rond het Hooge.

 

 

Wil je graag een verblijf boeken in de buurt van de bezienswaardigheden, kijk dan op onze aanbodpagina.
 
Heb je graag meer uitleg over de evenementen rond de Eerste Wereldoorlog,
neem dan ook eens een kijkje op www.toerismevlaanderen.be.
foto WOI


Copyright © 2013 Steunpunt Vakantieparticipatie - Disclaimer - Toerisme Vlaanderen - Toegankelijk Reizen